9 Bästa CMS-plattformar

9 Bästa CMS-plattformar 2024

Om du är en småföretagare eller medelstor företagsägare som letar efter den bästa CMS-plattformen för att bygga din webbplats har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer vi att utforska de nio främsta CMS-plattformarna som du bör överväga för ditt företag år 2024. Vi kommer att täcka allt från användarvänlighet, säkerhet, prissättning, anpassningsbarhet, designalternativ, datarörlighet, tillägg och tillägg samt hjälp och support.

Om du däremot letar efter ett webbyrå som kan bygga en webbplats för ditt företag kan du överväga oss. Vi har byggt många webbplatser åt våra kunder.

Table of Contents

Bästa CMS-plattformar

1. WordPress och WooCommerce

WordPress är den mest populära CMS-plattformen i världen, med över 43,2% (i 2022) av alla webbplatser som använder den. Den är känd för sin användarvänlighet, flexibilitet och massiva gemenskap av utvecklare och användare. WooCommerce är en WordPress-tillägg som gör det möjligt att enkelt bygga en onlinebutik, vilket gör det till det perfekta valet för e-handelsföretag.

Den stora fördelen med en WordPress-webbplats är att den är mycket SEO-vänlig. Du kommer att hitta många SEO-tillägg där ute. Om vi gör det på rätt sätt kommer vår webbplats att rankas högst i sökmotorer.

2. HubSpot CMS Hub

HubSpot CMS Hub är ett innehållshanteringssystem som har utformats speciellt för marknadsförare. Det erbjuder en bred uppsättning funktioner, inklusive landningssidor, formulär, bloggar och SEO-verktyg, vilket gör det till en kraftfull plattform. Detta gör den idealisk för företag som vill hantera hela sin närvaro online på en plats. Dessutom är den särskilt användbar för företag som redan använder andra HubSpot-produkter.

Emellertid är plattformens största nackdel dess pris, och den har även designbegränsningar på grund av att den är en relativt ny plattform.

3. Joomla

Joomla är ett mycket populärt, gratis och öppen källkods innehållshanteringssystem som är omtyckt av utvecklare och webbdesigners lika. Det erbjuder ett brett utbud av funktioner och ger en flexibel och skalbar plattform för att skapa webbplatser, bloggar och onlineapplikationer.

Dess huvudsakliga nackdel är dock att det kan vara utmanande för icke-tekniska personer att använda effektivt. Om du är en utvecklare kan du kanske dra full nytta av dess möjligheter. För de utan teknisk kompetens rekommenderar vi dock att använda WordPress istället.

4. Drupal

Drupal är ett populärt öppen källkods innehållshanteringssystem som kan bygga komplexa webbplatser och webbapplikationer och täcker 1% av alla webbplatser på internet. Det är mycket anpassningsbart och erbjuder ett brett utbud av moduler och tillägg för att förbättra funktionalitet och prestanda.

Många ekonomi- och universitetswebbplatser väljer Drupal som sin föredragna CMS-plattform på grund av dess förmåga att hantera stora mängder data. Dess branta inlärningskurva och brist på nybörjarvänlighet kan dock vara utmanande för nya användare. Dessutom, eftersom det kräver specialiserade utvecklingsfärdigheter, kan det vara dyrt att anställa utvecklare för att arbeta med plattformen.

5. Adobe Commerce (Tidigare Magento)

Adobe Commerce är en avancerad e-handelsplattform som erbjuder en robust och skalbar lösning för företag som behöver en kraftfull plattform. Den är mycket anpassningsbar och känd för sina avancerade funktioner, vilket gör den till ett utmärkt val för företag som behöver en hög grad av kontroll över sin onlinebutik. Om du redan arbetar inom Adobes ekosystem kan det vara en bra passform för dig.

Emellertid kräver plattformen teknisk kompetens för att underhålla och använda den effektivt, vilket kan vara en nackdel för de utan teknisk bakgrund.

6. BigCommerce

BigCommerce är en mycket använd e-handelsplattform som erbjuder en enkel och användarvänlig lösning, perfekt för företag som söker en okomplicerad onlinebutik. Den prisas också för sin utmärkta kundsupport.

En av de största fördelarna med BigCommerce är att den hanterar hosting åt dig och tillhandahåller dagliga säkerhetskopior, med möjlighet till en gratis domän.

Emellertid har plattformen begränsningar när det gäller designanpassning, vilket kan bli begränsande när ditt företag växer. Så det kan vara nödvändigt att övergå till andra CMS-plattformar i framtiden.

7. Shopify

Shopify är en mycket populär e-handelsplattform som ger en enkel och användarvänlig lösning, perfekt för företag som söker en okomplicerad onlinebutik. Den prisas för sin användarvänlighet, utmärkta kundsupport och omfattande integrationsalternativ.

En betydande fördel med Shopify är att den erbjuder hosting och dagliga säkerhetskopior som en del av sin tjänst, vilket eliminerar behovet av separat hosting. Dessutom erbjuder den ett brett utbud av tillägg och integrationer, vilket gör det enkelt att lägga till nya funktioner i din onlinebutik.

Emellertid kan plattformen vara kostsam, med månatliga avgifter som snabbt adderas. Dessutom kan vissa av tilläggen och integrationerna vara kostsamma, vilket kan öka kostnaderna för företag.

8. Squarespace

Squarespace är en användarvänlig webbplatsbyggare som passar bra för företag som söker en lättanvänd och visuellt tilltalande plattform. Den är känd för sina fantastiska mallar och intuitiva dra-och-släpp-redigerare.

En betydande nackdel med Squarespace är dock dess begränsade tillgänglighet av tillägg och integrationer jämfört med andra plattformar, vilket kan begränsa plattformens funktionalitet och anpassningsalternativ.

9. Wix

Wix är en webbplatsbyggare som erbjuder en användarvänlig och enkel plattform, väl lämpad för företag som letar efter en okomplicerad upplevelse av att bygga en webbplats. Den prisas för sin användarvänlighet, utmärkta kundsupport och omfattande integrationsalternativ.

Medan Wix erbjuder en gratis plan är den relativt begränsad och visar annonser, så uppgradering till en betald plan rekommenderas. En betydande nackdel med Wix är dock att dess betalda planer kan vara ganska dyra, särskilt om du behöver funktioner för en e-handelsbutik.

FAQ

Vilken CMS-plattform är bäst för e-handel?

WooCommerce är den bästa CMS-plattformen för e-handel eftersom den är användarvänlig, integreras med WordPress, har anpassningsbara teman och funktioner, och är gratis att använda. Den har också en aktiv gemenskap av utvecklare som regelbundet skapar nya tillägg och teman.

Vilken CMS-plattform är bäst för att bygga en webbplats för småföretag?

För webbplatser för småföretag rekommenderar vi WordPress. Den är lätt att använda, flexibel och har en massiv gemenskap av utvecklare och användare.

CMS vs Webbplatsbyggare – Vilka är skillnaderna?

CMS (Content Management System) och webbplatsbyggare är två olika typer av verktyg som används för att skapa webbplatser.

CMS-plattformar som WordPress, Drupal eller Joomla är programvaruapplikationer som möjliggör för användare att skapa, hantera och publicera digitalt innehåll på webben. De erbjuder mer flexibilitet, anpassningsmöjligheter och skalbarhet än webbplatsbyggare och gör det möjligt att skapa mer komplexa webbplatser med fler funktioner.

Webbplatsbyggare å andra sidan är onlineverktyg som ger användare fördesignade mallar och dra-och-släpp-gränssnitt för att bygga webbplatser. De är vanligtvis enklare att använda och kräver mindre teknisk kunskap än CMS-plattformar, vilket gör dem till ett bättre val för nybörjare eller de som vill skapa enkla webbplatser snabbt.

Medan CMS-plattformar erbjuder mer flexibilitet och skalbarhet kräver de mer teknisk expertis och kan ha en brantare inlärningskurva. Webbplatsbyggare å andra sidan är lättare att använda men kanske inte erbjuder lika mycket flexibilitet eller skalbarhet.

I slutändan kommer valet mellan en CMS-plattform och en webbplatsbyggare att bero på användarens specifika behov, tekniska expertis och komplexiteten hos den webbplats de vill skapa.

Hur väljer man det bästa innehållshanteringssystemet?

1. Användarvänlighet

Vid val av ett innehållshanteringssystem (CMS) är det viktigt att överväga hur lätt det är att använda. CMS bör vara användarvänligt och lätt att navigera för både innehållsskapare och administratörer. Detta sparar tid och minskar inlärningskurvan för dem som regelbundet kommer att använda CMS.

2. Säkerhet

Säkerhet är en annan avgörande faktor att överväga vid val av CMS. Det är viktigt att välja ett system som har robusta säkerhetsåtgärder på plats för att skydda dina data från hackare, skadlig kod och andra hot. Dessutom bör CMS ha regelbundna uppdateringar och patchar för att hålla jämna steg med de senaste säkerhetshoten.

3.Prissättning

Kostnaden för ett CMS är en viktig faktor att överväga, och det är viktigt att förstå prisstrukturen. Vissa CMS tar ut en månatlig avgift, medan andra erbjuder en engångsbetalning eller en gratis version med begränsade funktioner. Det är också viktigt att ta hänsyn till eventuella extra kostnader som hosting, domänregistrering och anpassning.

4. Anpassningsbarhet

Förmågan att anpassa ett CMS efter dina specifika behov är avgörande. Ett bra CMS bör tillåta dig att lägga till eller ta bort funktioner, anpassa designen och ändra layouten för att passa din varumärkesprofil. Detta gör det möjligt för dig att skapa en webbplats som återspeglar ditt unika varumärke och uppfyller dina specifika krav.

5. Designalternativ

Designalternativen för ett CMS är en annan faktor att överväga. Ett bra CMS bör erbjuda olika mallar och teman att välja mellan, samt möjligheten att skapa anpassade designer. CMS bör också stödja responsiv design, vilket säkerställer att din webbplats ser bra ut på alla enheter.

6. Dataportabilitet

Dataportabilitet är en viktig övervägande vid val av CMS. Systemet bör tillåta dig att exportera dina data i ett format som enkelt kan överföras till ett annat system om det behövs. Detta kommer att säkerställa att ditt innehåll inte är låst till en enda plattform och kan flyttas till en annan CMS vid behov.

7. Tillägg och tillägg

Tillgängligheten av tillägg och tillägg är en annan faktor att överväga vid val av CMS. Dessa tillägg kan lägga till ytterligare funktionalitet på din webbplats, som integration med sociala medier, e-handelsfunktioner och SEO-optimering. Ett bra CMS bör ha en robust bibliotek av tillägg och tillägg som är enkla att installera och använda.

8. Hjälp och support

Slutligen är det väsentligt att välja ett CMS som erbjuder god hjälp och support. Systemet bör ha en omfattande dokumentationsbibliotek och en supportteam som finns tillgängligt för att besvara eventuella frågor eller lösa problem som kan uppstå. Detta kommer att säkerställa att din webbplats fungerar smidigt och att eventuella problem snabbt åtgärdas.

Vilket CMS är mest populärt?

WordPress är den mest populära CMS-plattformen i världen, med över 43,2% (år 2022) av alla webbplatser som använder den.

Vilken CMS-plattform rekommenderar vi?

Vi rekommenderar WordPress som den bästa CMS-plattformen för små och medelstora företag. Den är lätt att använda, flexibel och har en massiv gemenskap av utvecklare och användare.

Ytterligare resurser

Bästa sidbyggare för WordPress

Lär dig vilken sidbyggare du bör använda om du använder WordPress som din CMS-plattform.