Varför vi använder WordPress

Varför vi använder WordPress

Det finns många olika sätt att skapa en webbplats på. Vi på Pixeltokig utvecklar i princip alla våra kunders webbplatser i innehållshanteringssystemet WordPress. Varför då? Här är våra tre viktigaste argument!

WordPress är enkelt för alla våra kunder att använda

Att driva en framgångsrik webbplats åt sitt företag kräver i regel att webbplatsens innehåll uppdateras kontinuerligt. En statisk webbplats som aldrig fylls på med nytt innehåll är sällan intressant att besöka flera gånger. WordPress är extremt användarvänligt även för den som tidigare inte har någon erfarenhet av att göra webbpubliceringar och ger helt enkelt våra kunder bästa möjliga förutsättningar för att själva hålla sin webbplats uppdaterad och intressant.

WordPress är SEO-anpassat för en webbplats

SEO, Search Engine Optimization, eller på svenska sökmotoroptimering, är oerhört viktigt. Hur väl en webbplats är anpassad för att nå höga resultat på sökmotorer som Google kan göra stor skillnad för ett företags lönsamhet. WordPress som plattform är optimerat för att innehållet på webbplatsen ska nå så höga SEO-värden som möjligt.

WordPress har hög inbyggd säkerhet

Att ha en webbplats är inte bara förknippat med positiva saker. Det finns personer som vill göra intrång och sprida skadlig kod via andras webbplatser. WordPress är utvecklat för att vara så säkert som möjligt och uppdateras frekvent med nya versioner för att göra det svårt för hackare att ta sig igenom. Vi på Pixeltokig ser så klart också till att alla våra webbplatser som vi förvaltar är grundligt säkerhetskollade och uppdateras kontinuerligt för att minska hotet utifrån.

WordPress har öppen källkod

Att källkoden är öppen betyder att alla har tillgång till kodspråket för WordPress och kan utveckla vidare i WordPress. Det finns därför ingen licensavgifter och WordPress vidareutvecklas ständigt av personer runt om i världen. Detta betyder också att det finns många utvecklare i Sverige som har koll på WordPress. Övergången från en webbyrå till en annan blir därför smidig och kostnadseffektiv för dig som kund.

Kontakta Pixeltokig så hjälper vi dig!