Skaffa SSL-certifikat innan Google straffar

Skaffa SSL-certifikat innan Google straffar

Vad är SSL Certifikat?

Det är en teknik som ser till att det sker en säker anslutning mellan besökaren och den server som er webbplats ligger på. Om ni inte har ett SSL-certifikat installerat på webbplatsen så går det att spionera på all kommunikationen. Om webbplatsen har en webbadress som börjar med https:// eller om ett litet hänglås syns så har webbplatsen ett certifikat installerat. Om webbplatsen har en webbadress som börjar med http:// så har webbplatsen inte ett certifikat installerat. Något att hålla koll på är att webbplatsen kan visas som osäker även om ett certifikat finns installerat, detta kan beror på att ni har ett formulär på webbplatsen som inte är kopplat.

Vad detta innebär för er

Tidigare har det inte varit en stor grej om en wepplats inte har SSL-certifikat installerat. Nu blir det ändring på det! Om cirka en vecka kommer Google släppa sin nya version av Chrome och då kommer det stå “Inte säkert” i stor text bredvid webbadressen. Webbplatser utan SSL kommer också att rankas lägre i Google till förmån för webbplatser med SSL installerat.

Vad ni bör göra

Om ni inte ser ett litet hänglås bredvid er webbadress eller om er webbadress börjar med http:// så bör ni genast ta kontakt med er webbyrå för att se över detta! Sedan ett halvår tillbaka ingår installation av SSL-certifikat på alla nya webbplatser Pixeltokig producerar och förvaltar. Om ni vill att vi tar en titt på er webbplats så är ni mer än välkomna att höra av er!

Kostar certifikaten?

Det finns olika certifikat att välja på. Vissa kostar löpande per år medan andra är gratis. För en mindre webbplats är det fullgott att använda ett certifikat som är gratis. Med ett certifikat som kostar kan ni också få ert namn utskrivet i grönt, vilket alla banker har idag. Annat som kan påverka priset är din leverantör av domänadress, där vissa tar betalt medan andra inte gör det.

I vårt driftpaket ingår alltid SSL

Läs gärna vår nästa bloggpost om konvertering av besökarna!